محل تبلیغات شما

دکتر دندانپزشک

 خوب چه کسی است ؟

 

 

 

راهکارهای ترس نداشتن از دکتر دندانپزشک :
برخی اوقات به دلیل ترسی که از دندانپزشکی داریم به دکتر دندانپزشک مراجعه نمیکنیم و شاید از درد دندان نیز رنج میکشیم و از رفتن میترسیم . من در اینجا راهکاری برای از بین بردن ترس از دندانپزشکی به شما ارایه میدهم :
اگر از رفتن به نزد دکتر دندانپزشک ترس و استرس دارید و حس خوبی از روبرو شدن با او ندارید میتواند دلیل بر یک خاطره بد از تجربه ی ای که در گذشته از دندانپزشکی داشته اید باشد و این ترس و استرس از درمان ناخوشایندی که داشته اید باشد که با راهکارهایی که گفته میشود میتوانید بر این حالت غلبه کرده و به راحتی برای درمان به نزد پزشک رفته.

1- فراموش کردن خاطره ی بد از دندانپزشکی:
بیشتر کودکان با رفتن به دندانپزشکی تجربه بدی را داشته اند و باید تا آخر عمر خود از رفتن به دکتر بترسند و میتواد یکی از دلایل اصلی مراجعه نکردن به پزشک باشد.
راه غلبه : از خاطرات دندانپزشکی و مطب دکتر دندانپزشک که در دوران کودکی و نوجوانی داشته اید را فراموش کنید و تصوراتی که از یک فرد روپوش سفید با ابزار فی داشته اید را از ذهن خارج کنید و از این حالات بیرون بیایید و دیگر ترسی نداشته باشید.

حالت دوم این ترس زمانی است که فرد به دلیل درد زیادی که از دندان درد داشته به نزد دندانپزشک مراجعه کرده و به این دلیل که ماده ی بی حسی دیر عمل کرده هر کاری که روی دندان انجام میگیرد همراه با درد زیاد بوده و تحربه ی بدی را در ذهن ایجاد کرده و این افراد با درد و زجر زیادی مواجه میشوند و باید بدانید که این حالت برای موقعی بوه که مشکل حادی داشته اید و باید درد بیشتری را تحمل کنید.
و اگر یک تجربه ی بد از دندانپزشکی دارید دلیلی نیست که دوباره این تجربه برایتان بوجود آید و نباید با استناد بر خاطرات گذشته ی کودکی که داشته اید دیگر به نزد پزشک معالج نروید.و باید این خاطرات را از فکرتان دور بریزید.

2- ترس از درد درمان:
یکی از علت های داشتن درد زیاد داشتن دندان های حساس و بیماری های لثه بوده و فرد در فکر دردی است که در طول درمان باید تحمل کند و به این دلیل از رفتن به دکتر صرفه نظر کرده و برای اینکه درد دندان را تحمل نکند  دجار استرس شده و حتی درد دندان را تحمل میکند ولی درد درمان را نمیتواند تحمل کند.
راهکار : باید قبل از اینکه درد شروع شود به درمان و پیشگیری اقدام کنید تا اینکه دندان درد شدید بگیرید و بعد به دکتر مراجعه کنید. 
برای انکه این حالت را از بین ببرید حتما دندان پزشکی را انتخاب کنید که رفتارش دوستانه بوده و شیوه ی درمانی خوشونت نداشته باشد و در مرحله ی اول که مراجعه میکنید قبل از درمان آرام بخش یا مسکن تجویز کند تا بدون درد و با آرامش درمان را شروع کنید.

انواع روکش های دندانی PFM

3- ترس از سوزن :
بیشتر مردم بیشتر اوقات از آمپول میترسند و با دیدن سوزن و تصور کردن آن وحشت زیادی را در خود ایجاد میکنند که چگونه این آمپول و درد آنرا تحمل کنند .
راهکار:
برای اینکه از درد آمپول نترسید به دکتر بگویید که قبل از اینکه آمپول را تزریق کند حتما از اسپری سر کننده استفاده کند و بعد از آن اقدام کند تا درد را متوجه نشوید و بیشتر دکتر دندانپزشک ها از آمپول هایی که بدون درد هستند استفاده میکنند تا از حد زیادی کاهش درد تزریق را داشته باشد و شما برای اینکه درد را کم تر تصور کنید در هنگام تزریق میتوانید چشمتان را ببندید تا با دیدن سوزن وحشت نکنید.

4- کنترل کردن 
در زمانی که به دندانپزشکی میروید باید به دکتر خود اعتماد کامل داشته باشید شاید کمی سخت است که این حالت را در خود ایجاد کنید ولی شما که نمیدانید چه اتفاقی قرار است بیفتد و روی آن کنترلی نیز نخواهید داشت .

راهکار:
اگر با دیدن وسایل درمانی وحشت میکنید از پزشک بخواهید کهحتما وسایل را برایتان توضیح دهد تا با آشنا شدن و کارایی هر کدام از آن ها ترس کمتری پیدا کنید.

5- صدای ابزارها:
در هنگام درمان در دندانپزشکی صداهای دستگاه شاید شما را بترساند که مثل کشیدن ناخن روی دندان بوده و این استرس را در شما ایجاد میکند .

راهکار:
اگر از صداهای دستگاه ها ترس و واهمه دارید باید بدانید که این صدا از ورود هوا درون دستگاه ایجاد میشود و این صدای دریل هیچگونه ترسی ندارد و اگر این دریل های مخصوص کاردکتر دندانپزشک روغن کاری شده باشند و زیادی قدیمی نباشند صدای کمتری را دارند.
که شما میتوانید برای اینکه این صداها را نشنوید از هدفون استفاده کنید تا با گوش دادن به مسیقی دیگر نترسید و آن را تا حدی بلند کنید که دیگر صدایی را نشنوید.

6- شرمندگی از وضعیت دندان ها و عدم مراجعه:
اگر از دسته افرادی هستید که به دلیل وخیم بودن حالت دندان هایتان از رفتن به دکتر خجالت میکشید و احساس شرمندگی میکنید  و شاید بترسید که به دکتر مراجعه کنید باید بگم که کاملا بی مورد بوده .
راهکار: بدون شرمندگی به نزد دکتر رفته و به او کاملا توضیح دهید که دندان پوسیده دارید و میخواهید چه اقدامی کنید و این را بدانید که دکتر دندانپزشک از این طریق پول در می آورد و هیچ شرمندگی نباید در شما بوجود آید که وضعیت دندان هایتان چگونه است و با افتخار به دندانپزشکی مراجعه کنید و این ترس را از بین ببرید.
و این را مدنظر داشته باشید که دکترتان حتما دندان هایی بدتر از شما دیده است و نباید به خاطر یک حالت درد درمان را به تعویق نیندازید و باعث ایجاد پوسیدگی به ریشه و عصب دندان شوید.

7- بوی بد دهان:
در هنگام رفتن به دندانپرشکی یک بوی خاصی را استشمام میکنید که شاید خوشایند نباشد و این باعث استرس شما شود 
راهکار : 
میتوانید به مقدار زیادی به خود عطر بزنید تا در هنگام حضور در دندانپزشکی مشامتان پرشود و دیگر بوهای تهوع آوری که حس میکنید را نشنوید و شما را آزرده خاطر نکند .

گاهی  در دهان خود دچار خشکی خواهید شد که  این امر به خاطر کاهش تولید بزاق در دهان است.معمولا اگر دندانی خراب و پوسیده در دهان دارید و به ان رسیدگی نکرده باشید ممکن است دچار چنین مشکلی نیز شوید.اگر کار از کار گذشته باشد گاهی اوقات تنها راه کشیدن دندان است.اما این کار در واقع به عنوان آخرین مرحله درمانی می باشد و تا قبل از ان هر دندانپزشک تمام تلاش خود را خواهد کرد تا جای ممکن دندان آسیب دیده را ترمیم کند.

گاهی اوقات خشکی دهان اصلا مربوط به دندان های شما نیست و عوامل دیگری در ان دخیل هستند. اما جالب است بدانید اگر در این مورد هم دندان ها دخالتی نداشته باشند ولی خشکی دهان شما طولانی مدت شود می تواند همین امر به دندان هایتان آسیب برساند.در واقع در صورت عدم وجود بزاق کافی باعث خواهد شد سطوح دهان از حالت نرمی و ج بودن خارج شده و حتی کار شستشوی محیط درون ان نیز به سختی انجام شود و همین امر موجب خواهد شد تا میزان پوشیدگی دندان شما افزایش یابد و در نهایت منجر به خرابی دندان هایتان شود.
البته معمولا اگر به یک دکتر دندانپزشک مراجعه نمایید و از او بخواهید برای خشکی دهان شما تجویزی نماید او استفاده از روش های مختلفی را در جهت بهبود این وضعیت پیشنهاد خواهد داد. از جمله استفاده از آدامس ها و شکلات های بدون قند می تواند بزاق دهان را تحریک کرده و باعث کاهش خشکی دهان شود.همچنین استفاده از بزاق مصنوعی و استفاده از دهانشویه ها نیز در این امر می تواند تاثیر گذار باشد

 

یکی دیگر از سوالاتی که ممکن است برای شما نیز ایجاد شده باشد این است که آیا با افزایش سن ممکن است دندانهایمان را از دست بدهیم هر چند اگر خوب از انها مراقبت نماییم.؟
باید گفت خیر امروزه با پیشرفت هایی که در علم دندانپزشکی صورت گرفته است حتی سامندانی را خواهیم یافت که هنوز  دندان های اصلی خود را دارند.شما با رعایت بهداشت و دهان و دندان و همچنین چکاب های به موقع  و مراجعه دوره ای به دکتر دندانپزشک باعث خواهید شد تا احتمال خرابی دندان ها تقریبا به صفر برسد.در واقع پیشگیری همیشه کم هزینه ترین راه برای جلوگیری از یک بیماری است و بسیار بهتر از درمان می باشد و این نته نیز اینجا صادق است و شما باید برای حفظ سلامت دهان و دندان خود نکات لازم را رعایت نمایید.
شما باید به صورت منظم از مسواک زدن و در طول روز بعد از هر وعده غذایی از نخ دندان استفاده نمایید.هر چه سن شما رو به افزایش می رود ماده ای که باعث پوسیدگی دندان هایتان می شود سریع تر در دهان شما شکل خواهد گرفت.پس لازم است حتما در این حالت شما نیز رسیدگی خود را به بهداشت دهان و دندان بیشتر نمایید.
در هر سنی که هستید باید احتمال این را بدهید که مکن است به دلیل عدم توجه لازم کار شما منجر به کشیدن دندان شود. پس دقت کنید پوسیدگی و خرابی تنها مختص کودکان و نوجوانان نیست و بزرگسالان هم در هر سنی که باشند از این خطر در امان نخواهند بود.دلایل پوسیدگی چه در کودکان و چه در بزرگسالان یکسان است.فقط همانطور که رد بالا نیز عنوان کردیم در سنین بالاتنر ماده ای که باعث  پوسیدگی دندان ها می شود کمی بیشتر از سنین پایین تولید می شود و باید بیشتر مراقب بود.
با تحلیل رفتن لثه ها امکان آسیب دیدن دنان ها افزایش می یابد.کاهش بزاق نیز عاملی دیگر است که می تواند میزان آسیب دیدن دهان و دندان شما را افزایش دهد.در بسیاری از حالات همیشه بیماری لثه باعث کشیدن دندان شده چرا که در اوایل بیماری کسی زیاد ان را جدی نگرفته و انقدر پیشرفته تا به این درجه از خرابی رسیده است.


غذاهایی که در میان دندان های شما باقی می مانند و یا سیگار کشیدن و همچنین وجود دندان های نا نظم و حتی استفاده از بریج های نامناسب و استفاده از رژیم های غذایی مر و نوشیدنی هایی همچون نوشابه همه و همه می توانند از عوامل پوسیدگی دندان شما باشند.
با افزایش سن ممکن است دیگر نتوانید با دندان هایتان به مانند قبل عمل جویدن را به خوبی انجام دهید و به همین منظور باید حتما برای خود رژیم غذایی خاصی در سنین مختلف داشته باشید.مثلا یکی از علت هایی که ممکن است نوتاسته باشید عمل جویدن را انجام دهید وجود دندان های دردناک  و لثه های ملتهب است.
یکی دیگر از مشکلاتی که شاید بسیاری در هنگام رفتن به دکتر دندانپزشک آن را تجربه می کنند این استکه بسیار دچار استرس می شوند.در اینجا یک پزشک با تجربه باید بتواند با بیمار خود ارتباطی صمیمی برقرار نماید تا از مزان فشار روحی ان بکاهد.
برخی از افراد نیز به خاطر وجود بیماری های دیگر مجبور هستند داروهای خاصی را مصرف نمایند و یا دارای مشکلات قلبی هستند . حتما قبل از اینکه بخواهید  توسط دانپزشک دندان خود را بی حس کنید او را این موضوع مطلع نمایید و اگر بیماری خاصی دارید حتما باید دانپزشک شما نیز در جریان ان قرار گیرد.
موردی دیگر که باید به ان پرداخت در مورد ایمپلنت است . بسیاری از ما فقط اسم آن را شنیده ایم و چیز خاصی در مورد نحوه انجام ان و جزییات ان نمی دانیم. ایملنت برای بیمارانی که دیگر برای انها دنچر جوابگو نیست بهترین راه حل می باشد.البته این به ان معنا نیست که هر بیمار  بهترین راه برای او استفاده از ایمپلنت است . این روش حتما باید به تشخیص پزشک باشد و قبل از ان باید با یک دکتر دندانپزشک م نمایید .چرا که شاید هنوز نیاز به کشیدن دندان در شما حس نشود که بخواهید داز ایمپلنت استفاده نمایید

ایمپلنت
اما روش هایی در دندانپزشکی وجود دارند که صرفا برای زیبا کردن لبخند شما استفاده می شوند .سوال اینجاست که آیا از این روش ها می توان در سنین بالا نیز استفاده کرد ؟در این خصوص پشنهاد می کنیم حتما از یک دکتر دندانپزشک م بگیرید و نظر نهایی را از او بخواهید و هیچگاه سر از خود و بدون نظر یک پزشک متخصص اقدام به کاری در این باره نکنید.

 

آیا تا کنون به دندان درد مبتلا شده اید؟
آیا لثه ی شما دچار مشکلی شده است؟
آیا تاکنون در مورد چگونگی حفظ سلامت دندانهای کودکتان سوالی برایتان پیش نیامده؟
بسیاری از مرجعات که بره مراجع دندانپزشکی و دتر دندانپزشک دارید ناشی از نداشتن آگاهی های لازم و اولیه برای دهان و بیماری های آن است. که میتوانید آن ها را کسب کرده .
هر انسانی دوست دارد هرچه بیشتر را بداند آن هم نوعی دانستنی محسوب شده که به کار می آید و ممکن است که برخی این سوالات را بخواهند از پزشک و دکتر دندانپزشک کنند و ممکن است که دکتر وقت کافی برای توضیح دادن به سوالات این افراد و بیمارها نداشته باشد چون ما دندانپزشکان با انبوهی از بیماران مواجه هستیم .
سوالاتی که غالبا از دکتر دندانپزشک میشود راجب اطلاعات عمومی اولیه است که هر فردی میتواند آن ها را بپرسد و باید آن ها را بداند. یک انسان کنجکاو و تشنه ی علم پیوسته در صدد کسب اطلاعات بیشتر شده . اما شما باید این اطلاعات را از کجا گیر بیاورید ؟ از بزرگترها، از رسانه های عمومی مثل صدا و سیما، رومه ها از کتبی که مطالعه می کنیم و بالاخره با طرح سوالاتی که برایتان پیش می آید از دیگران میکنیم تا هرروز این اطلاعات اولیه رو به افزایش رفته و آن ها را افزایش دهید.
پیشرفتهای شگفت انگیز انسان در علونم مختلف ماحصل عطش بیشتر شده و هر چه بیشتر دانستن آن ها به دانش او می افزاید نتیجه ای که از دریافت این سوالات و پیدا کردن پاسخ داشته سطح عمومی فرهنگی رادر همه ی زمینه ها ارتقا داده و آگاهی های مردم را افزایش داده .
تجربه ثابت کرده که که بتدریج آگاهی مردن ارتقا پیدا کند خواسته ها و مطالبات آن ها نیز افزایش پیدا کرده و این حالت در علوم پزشکی نیز صادق بوده هرچه اطلاعاتی پزشک مردم بالاتر رفته توجه آن ها به سلامتی بیشتر شده و حساسیت بیشتری را انجام میدهند.
مقایسه ای بین میزان آکاهی و نوع تقاضای مردم در کذشته و امروز شاهد بر این نوضوع است که همسو با افزایش آگاهی مردم خواسته ها و مطالبات آن ها نیز تغییر پیدا کرده و این مساله در تمامی مراحل زندگی و مطالبات اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و بهداشت و درمان موثر بوده و رشد میکند.
در زمینه ی علوم پزشکی تحقیقات نشان داده که هر چه آگاهی مردم از سلامت و بیماری افزایش یافته شود سلامت و بیماری افزایش پیدا کرده و هم حساسیت آنها به سلامتی خود بیشتر شده و هم به نوعی تقاضای آن ها برای دسترسی به سلامت هرچه بیشتر تغییر یافته است.
بسیاری از والدین بچها هنگامی که به دمتر دندانپزشک مراجعه میکنند سوال میپرسند که چرا ناهنجاریهای فکی و دندانی بیش از حد زیاد شده ؟
و باید گفت که یکی از علتهای اصلی در این زمینه را میتوان به داشتن دندان های زیبا و تقاضا برای رسیدن به این مطلوب در نظر داشت و ما توجه زیادی را به دندان های خود داریم تا هم زیبا و هم منظم شوند و مردم در گذشته به این نوع مسائل اهمیت نمیدادند.
به همان نسبت که آگاهی مردم از سلامت و بیماری ها رشد نموده تقاضای آن ها برای رشد بیماری ها و تقاضای آن ها بیشتر شده و سطح توقعات آن ها نیز بالا رفته است.
بحث نیاز و تقاضا نیز از همینجا شروع میشود تقاضای مردم برای داشتن دندان های زیباو منظم و درمان و خدمات به دنبال کشف نیاز های آن ها افزایش یافته.
سطح آمادگی های اولیه و عمومی در هنگام درمان و یا در اثر بروز کردن بیماری صورت میگیرد به عنوان مثال فردی را که یک یاچند درمان پوسیده داشته است و ممکن است خودش مطلع نباشد که دارای دندان ها خراب است و لذا به دنبال درمان ان ها نمیرود و داشتن آگاهی به وجود این پوسیدگی ها به یکی از طرق زیر برای بیمار حاصل میگردد.
- برای اینکه دندان ها سلامت هستند باید به نزد دکتر دندانپزشک رفته 
- با آگاهی از علائم پوسیدگی خودش متوجه آن میگردد.
- دندان درد میگیرد و بیمار برای معالجه به نزد دکتر دندانپزشک رفته 

باید دانست که بهترین حالت نیاز به کشف نیاز ارتقا آگاهی است و بدترین حالت ان بروز بیماری است.
با توجه به مطالب فوق ضرورت دانستن بیشتر از سلامت دهان و دندان کاملا آشکار است . اطلاعات اولیه و ضروری دندانپزشکی میتواند از جهات زیر برای تک تک اعضای خانواده مفید باشد.
1-    والدین که مسیولیت حفظ و سلامت کودکان خود را برعهده دارند میتوانند با مطالعه کردن مطالب این سایت و راهنمایی هایی که برای حفظ و سلامت دندان های خود و کودکان خود آشنا شده و ضمن نظارت دقیق  و مراقبت از سلامت دهان و دندان کودکان خود در موقع مناسب نسبت به پیشگیری و درمان بیماری های احتمالی اقدام کرد.
2-    افراد خانواده با مطالعه کردن راهنمایی های ذکر شده در این سایت میتوانند مانند دکتر دندانپزشک از بیماری های خود مطلع شوند و به خوبی بتوانند سلامت دهان و دندان های خود را بر عهده بگیرند.
3-    این مطالب میتواند نقش یک دکتر دندانپزشک را ایفا کرده و با کسب کردن آگاهی های بیشتر نسبت به بیماری که دارند دندانپزشک خود را انتخاب کنند و با آگاهی لازم عمل کنند.
طبق نظر سازمان بهداشت جهانی هرچه سطح بهداشت جهانی و آگاهی های مردم در جامعه بال رفته به همان سطح نیز به سلامت بیشتری منجر شده و به همین دلیل است که بیشتر سازمان های بهداشت با انجام کلاس های آموزش اولیه برای بهداشت دهان و دندان به افراد خانواده اقدام کرده تا این قشر موثر بتوانند اطلاعات خود را به افراد دیگر و فرزندان وخانواده خود انتقال داده .
یکی از شاخص های مهمی که در رابطه با سلامت هر جامعه در حیطه ی دهان وبیماری های دهانی و درمان آن است مراجعه کردن به مراکز درمانی بوده و هر چه مراجعه کردن مردن به این مراکز بیشتر باشد آگاهی مردم برای معالجه نیز بالاتر رفته چون در برخی جوامع زیادی به دکتر دندانپزشک مراجعه میکنند تا معاینه شوند زیرا به سلامتی و زیبایی خود حساس هستند.  

نوشته شده توسط نعیم در ساعت 12:43 | لینک  |  نظر بدهید

جرم

گیری دندان

 

  و نکات مهم آن

 


جرم دندان چیست و جرم گیری چه کاری انجام میدهد؟
مطمئنا تا کنون به این مسئله دقت کرده اید که افرادی که در طول روز با آنها برخورد می کنید هر کدام رنگ دندان هایشان متفاوت است.گاهی ممکن است اصلا به چنین چیزی فکر نکنید اما اگر دندان های مخاطبتان زیبا و مرتب و خوش رنگ باشد نظرتان را جلب می کند و دقیقا مثل این است که توجه شما را مانند یک چراغ راهنما جلب می کند.دقیقا برعکس این حالت هم وجود دارد و مسلما شما با این مسئله مواجه شده اید.افرادی که اصلا به بهداشت دهان و دندان خود اهمیت نمیدهند و سعی می کنید که به هر نحوی که شده از آنها فاصله بگیرید چون دندانهایشان ظاهری نامطلوب دارد و بوی بدی میدهند.
هنگامی که افراد به سلامت دندان های خود اهمیت نمیدهند و پس از وعده های غذایی مسواک نمیزنند به مرور لایه ای از مواد غذایی بر روی دندان ها می نشیند.این لایه های بسیار نازک و غیر قابل رویت همان جرم ها هستند که در ابتدا بی خطرند و ظاهر دندان را به هیچ عنوان از فرم نمی اندازند اما تنها کافی است که چند روز از عمر این لایه های نازک بگذرد.کم کم رهان شروع می کند به ایجاد بوی بد و مواد غذایی که حاا دیگر چندان هم غذایی نیستند تبدیل به اسیدهایی می شوند که باعث ایجاد حفره در دندان می شود و دندان را اصطلاحا کرم زده می کنند.
واژه جرم گیری دندان نیزاز همین جا نشعت گرفته است.اگر چند روز مسواک زده نشود و لایه های عذایی روی دندان بنشینند، با زدن مسواک همه آنها از بین می روند اما اگر فاصله زمانی و عمر این لایه ها به چند ماه و یا چند سال برسد، دیگر به راحتی نمی شود از شر آنها خلاص شد.به طوری که زردی آنها بر روی دندان باقی خواهد ماند و ظاهری زشت به وجود می آورد.
علاوه بر افرادی که در مراقبت از دندان های خود کم کاری می کنند، موارد دیگری هم هستند که به این موضل گرفتار می شوند.افراد سیگاری و کسانی که مصرف کننده مواد مخدر هستند، بسیار بیشتر از سایر افراد به جرم گیری دندان نیاز دارند.علاوه بر افراد سیگاری و مصرف کنندگان مواد مخدر، کسانی که بیش از اندازه چای می نوشند نیز به جرم دندان مبتلا می شوند.
جالب است بدانید که علاوه بر مواد غذایی، حتی خود بزاق دهان نیز سبب افزایش جرم بر روی دندان ها می شود.بنابر این اگر حتی برای مدتی غذا هم نخوریم ، باز هم جرم ها بر روی دندان ها می نشینند.
از آنجا که افراد در مورد جرمگیری دندان اطلاعاتکافی ندارند بسیار طبیعی است که نظریات اشتباه و شایعه ها را در این زمینه باور کنند.یکی از این شایعه ها این است که با انجام عمل جرمگیری بر روی  دندان ها آنها لق خواهند شد.این باور کاملا غلط است زیرا با انجام این عمل به هیچ عنوان دندان لق نمی شود.پس از آن که جرم بر روی دندان می نشیند، اسیدی که از جرم ها به وجود می آید سبب می شود تا بخشی از قسمت های دندان نابود شود و بنابر این دندان لق به نظر بیاید.اما فرد بیمار متوجه این موضوع نخواهد شد و علت آن هم این است که حجم جرم ها به اندازه ایست که دور دندان را احاطه می کند و فرد اصلا حس نمی  کند که بخشی از دندانش را از دست داده.ولی پس از آنکه جرم گیری دندان کاملا انجام شد، جرم ها از بین می روند و اکنون دیگر جرمی وجود ندارد که فضای از دست رفته میان لثه و دندان را پر کند.بنابر این بسیاری این تصور را دارند که جرم گیری دندان ها را لق می کند.این نظر اصلا صحت ندارد و هیچ توجیه علمی برای آن وجود ندارد.
نحوه جرم گیری:
به طور کلی دو نوع جرم گیری وجود دارد اول جرم گیری دستی که در این شیوه دندانپزشک با یک ابزار و به صورت دستی اقدام به جرم زدایی می کند.این شیوه برای همه افراد مناسب نیست و تنها افرادی که جرم کمی بر روی دندانشان دارند می توانند نیاز خود را از طریق این روش برآورده کنند.به این سبک جرم گیری سطحی نیز گفته می شود.
نوع دوم جرم گیری توسط دستگاه می باشد.در این نوع که از ابزارهای التراسونیک استفاده می شد.پزشک با یک اسپری آب و دستگاه تمامی جرم ها را به صورت تک به تک خواهد گرفت.در این روش دستگاه با ایجاد ضربات کوچک و مداوم جرم ها را می زداید و پس از استفاده مداوم از آب به وسیله اسپری آب سرد جرم های دهان را پاک و دستگاه را خنک می کند.
اگر شما هم از جمله کسانی هستید که استفاده از مورد دوم شامل حالتان می شود و قصد تحقیق در این زمینه را دارید باید بدانید که این روش به هیچ وجه درد ندارد چون در طی فرآیندجرم گیری دندان قرار نیست لایه ای از روی سطح دندان شما برداشته شود.به طور کلی عمل جرم زدایی اصلا درد ندارد ولی بعد از آن نباید بلافاصله آب سرد و یا آب داغ و چای خورد.
هر چند مدت یکبار نیاز به جرم گیری است؟
این تماما بستگی به این دارد که شما تا چه اندازه به بهداشت و سلامت دندان های خود اهمیت می دهید.بسیاری از افراد تنها با یک بار جرم زدایی جرم سنگین و انباشته شده بر روی دندان هایشان از بین میرود و پس از آن شروع به مراقبت از دندان می کنند و دیگر نیاز اساسی به این کار ندارند.و در صورت وم می توانند از روش دستی استفاده کنند ولی چیزی که کاملا مشخص است این است که هر کس سالی یکبار به این کار نیاز دارد تا جرم هایی که با ابزاری مانند مسواک قابل پاک شدن نیستند، با ابزارهای قوی تری مانند ابزار دندانپزشکی از بین بروند.هرچه مراقبت شما از دندان هایتان بیشتر باشد جرم گیری ساده تر، سریع تر و غیر ضروری تر است.
در مورد افرادی که مرتب مسواک می زنند چندان مهم نیست که هر سالی یکبار این عمل را انجام بدهند ولی اگر این کار را توسط پزشکان کار بلد انجام بدهند بسیار خوب است.

 

حتما اگر شما هم دندان هایی زرد رنگ و جرم گرفته دارید این سوال به ذهنتان امده که آیا جریم گیری دندان می تواند برای  آنها مر باشد یا خیر ؟
قبل از اینکه بخواهیم جواب سوال را بدهیم بهتر است کمی در مورد جرم دندان صحبت کنیم تا بدانید این جرم دقیقا از چه چیزی تشکیل شده است.همه روزه بروی دندان های ما یک لایه چسبنده  قرا می گیرد و اگر برای مدتی کوتاه مسواک زدن را فراموش نیم خواهیم دید این لایه ها بروی یکدیگر جمع شده و دیگر به همین راحتی و تنها با یک مسواک زدن و نخ دندان کشیدن از بین نخواهند رفت.اگر این لایه ها همان روز توسط مسواک زدن برداشته نشود خواهید دید که بعد زا مدتی تبدیل به رسوبات اهکی سفید و زرد شده و دیگر کار از کار گذشته و هر چقدر هم مسواک بزنید از بین نخواهد رفت.این رسوبات آهکی همان جرم ها هستند که قرار است راجع به انها در این بخش صحبت کنیم.
جرم هایی که در روی دندان هایمان ایجاد شده باشند به خوبی قابل دیدن هستند اما جرم هایی که در اطراف دندان ها باشند شاید به همین راحتی قابل دیدن نباشند. و همان ها هستند که بسیار خطر ناک تر از سایر جرم های دیگر می باشند.

جرم گیری دندان و نکات مهم آن


جرم هایی که در بالای لثه بر روی دندان ها تشکیل می شوند قابل رویت هستند بیشتر در اطراف طوق دندان ها نمایان می شوند. ولی جرم هایی که در نواحی زیر لثه تشکیل می شوند بمراتب خطرناکترند.
جرمی که بر روی دندانها تشکیل میشود چیزی شبیه جرم های دور جدار داخلی سماور است . با این تفاوت که ترکیباتی پیچیده تر داشته و روند تشکیل آن اندکی متفاوت است . بزاق ما به طور معمول دارای املاح زیادی است که قدرت رسوب کردن را دارند . این املاح معمولا در جاهائی که با غذا و مسواک کمتر در تماس است رسوب میکنند. رسوب این املاح همراه است با ایجاد بستر مناسب برای جایگزینی میکروبهائی که به طور طبیعی در دهان وجود دارد و رشد و تکثیر آن است . اضافه شدن پروتئین های موجود در غذا و بذاق و همچنین لاشه سلولهای مرده بافت های مختلف دهان در مجموع باعث افزایش حجم این رسوبات شده و به مرور جرم تشکیل میشود.
این جرم های تشکیل شده پر از میکروب های مختلف است و با مسواک زدن هم تمیز نمیگردد و بافت چسبنده لثه را که محکم به دندان چسبیده را بمرور تخریب کرده و بافت نگهدارنده حیاتی لثه را تخریب کرده و باعث سست شدن پایه های دندان میشود .
با جرم گیری و تمیز کردن این جرم های تشکیل شده بر روی دندان، از روند تخریب لثه جلو گیری می کنیم .
این موضوع که جرم گیری دندان  ضرر دارد کاملا اشتباه است و  ریشه یابی علت این نوع افکار این است که جرم های تشکیل شده بر روی دندان به مرور لثه را خراب کرده و خود جایگزین میشود . این امر چون به مرور اتفاق میفتد و بیمار متوجه عقب نشینی لثه نمیشود و لثه ای که عقب نشینی کرده با جرم جایگزین میشود فضای خالی که بین دندانها در اثر عقب نشینی لثه هم که ایجاد میشود از دید بیمار پنهان میماند . موقعی که بیمار برای جرم گیری مراجعه میکند وقتی این جرم ها را تمیز می شود  لثه تحلیل رفته در معرض دید بیمار قرار میگیرد و چنین احساسی بدست می دهد که جرم گیری دندان باعث از بین رفتن لثه شده است  در صورتی که تمام این اتفاقات قبلا صورت گرفته بوده ولی از دید بیمار پنهان بوده است. 
پس نتیجه می گیریم که:  این جرم است که ضرر دارد نه جرم گیری.

جرم گیری دندان و نکات مهم آن
 

طراحی داخلی آمفی تئاتر

طراحی و دکوراسیون داخلی

خرید کرم ضد چروک لازان

دندان ,ها ,های ,جرم ,دهان ,درد ,است که ,دندان های ,که در ,آن ها ,دندان ها

مشخصات

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Nelson's page Michael's site هارن henlouroless innegimu سو واتار - ترابل شوتینگ riewordsetsde آپدیت نود 32 Nod ، یوزر و پسورد نود 32 ، یوزرنیم و پسورد جدید ، یوزرنیم و پسورد نود 32 نکته های ناب موفقیت متعالی دلتنگی...